mormor kräver uppdatering

jaha då har mormor ringt och påpekat att jag minnsann är för dålig på att berätta vad som händer i lejonhjärtas lilla liv.

i tisdags var vi för första gången i källaren och tvättade. jonte tyckte det va skönt för han fick inviga sin sele. han hängde där så bra på mig, och för ovanlighetens skulle så, tro det eller ej, somnade han. det har jag väl aldrig varit med om förr... att vår lilleman somnar...... men som sagt i bärselen trivdes han bra , så tack mormor, stefan, gammelmormor/morfar det va en bra julklapp.

annars så har vår lilleman varit lite smågnällig från och till i ett par dagar, men största delen av dagen går till att charma alla i närheten med leenden och joller eller att sova.
nu har vi även ökat matmängden till 135 ml per måltid och förlängt tiden mellan målen till 4 timmar. det tycker mamma om speciellt på natten.....

idag har vi varit ute och gått en halvlång promenad nu när jag mår bra och inte får ont så fort jag rör mig. sen har vi haft besök av mandoln och varit en sväng på lidl, det ryktas om att deras blöjor ska va så bra så vi har köpt ett paket för att testa.

nu ska jag skratta mer åt puckona i semestersvenskarna på 5:an.........
ursäkta men vi har beställt ett dubbelrum, men vi har bara fått ett rum. vart är det andra?!?!?!?! (hur dum får man bli?)


sjuk

nedrans jag tror jag håller på att bli sjuk.
har värsta wisky rösten och är irriterad i halsen. va lite orolig hur lejonhjärta skulle ta det men han reagerade inte alls på min nya röst.
fast det va väl på g alla är ju sjuka nu tycker jag och så har jag ju inte varit sjuk på nästan ett år om jag minns rätt.
tyvärr missar jag maskens kusins 30 års kalas idag, vill inte riskera att smitta fler än vad som är nödvändigt.

så nu sitter jag här helt ensam, passar på att vika lite tvätt, blogga och bara ta det lugnt.

over and out


10 minuter in på 2009

tidig och duktig kille

hej!!!

i fedags 16/1 var vi åter på bvc, vi mätte och vägde dig. du har nu växt 3 cm sen födseln och väger nu lite över 3900g.
irma vår bvc-sköterska kollade även om du viftade med armar och ben. det gör du ordentligt mkt samt att du redan ler. det blev irma lite häpen över, hon sa att det kollar man inte förän barn är 6-7 veckor och du var ju bara 1 mån och två dagar.
jag kännde att det va kul att få ett sådant positivt besked, det är allt en liten glad skit vi har här hemma.
nu om dagarna så jollrar, snackar, testar rösten och ler du ofta. det är så kul att få kontakt med dig på ett helt annat sätt än tidigare, du börjar nu bli en liten person i våra liv.

mamma och pappa är så stolta över dig.


helt sjukt

det är helt sjukt igår "fyllde" du 1 månad. fattar inte att det är sant. hade dig liggandes på min magen härromdagen och fattar inte hur du kunde få plats där inne....

ja som sagt du blev 1 mån igår och det firades med pompa och ståt...
mormor gammelmormor och gammelfarmor var här med presenter, vi fikade och hade det trevligt.
på kvällen hanns det även med en fika med vännerna, och som vanligt så sov du hela tiden....

nu har mamma precis sparkat liv i din far......17,10....... och ska kräva mat.
kanske att mamma åker och kollar på handboll ikväll, hon har inte riktigt bestämt sig om du ska få följa med eller inte... det återstår att se hur det blir, annars får du hitta på nått skoj med pappsen


mina prinsar


irriterad

halv bra blogg det här.... hade skrivit en massa men nu försvann det och man kan inte få tillbaka det.... faaaan orka skriva allt igen det handlade om födelsedags firande ibland bra och ibland sämre pappa och annat typ att min ork inte riktigt finns

vardag

jag måste börja med att be om ursäkt för att jag nog är världens sämsta på att blogga.... FÖRLÅT, men till mitt försvar så måste jag tillägga att all energi jag har går till prinsen, jag har ju så djävulskt ont så det lilla jag klarar av går till honom övriga tiden är jag i horisontellt läge.


men sedan jag sist skrev så har vardagen infullit sig. eller vi jobbar på att få en vardag. pappsen har börjat jobba igen och jag och jonte är ensamna stora delar av dygnet. som tur e så sover han bra på nätterna, vaknar var 3-4 timme och vill ha mat men somnar om igen direkt efter så det är inte så påfrestande.
har försökt att införa lite rutiner med nattningen, mat 21.30 och läggning ca 22. det fungerar bra så långt men prinsen vill inte somna direkt utan ligger och gnyr och låter fram till ca 23-00 men swn sover i båda så gott så gott.

nu är jag själv hemma lite skönt med egen tid. pappsen och jinte är och fikar med killgänget.
mimmi har varit här idag, jättekul att hon är pch hälsar på men tyvärr är det inte för min skull så att säga. jag va lit orolig att hon skulle försöka smussla med honom till umeå nu när hon åker hem igen. kommer att bli lite tomt igen, hon har ju varit här i tid och otid  ;) men snart kommer hon hem för att stanna vår mimms.

nu ska jag ladda upp lite bilder på datan och sen slappa lite innan mina prinsar kommer hem igen.


nytt år

jaha då var det 2009. ska försöka att komma ihåg det.
2008 gick så fort att jag knappt hann att reflektera över vad som hände då.
men det största som ingen glömmer är väll att vår lilla prins lejonhjärta kom till världen.

sen jag skrev sist har jonte hunnit med en hel massa saker.
till exempel så har vi haft överrasknings fest för mammas kompis mimmi, men lille herrn tog lixom över festen lite till en början men sen barka det hän så att säga, jag ingen dansade direkt på borden men det va inte långt ifrån. evis och mimms va regält i gasen. så himla kul att alla kunde komma och att mimms blev så glad och överraskad.

sen har vi varit gos gammelmormomr och gammelmorfar och ätit mat och träffat mammas kusiner, det va kul och även här stal lilleman showen.

nyåret firade prinsen i krorkek hos gammelfaster med familj. det va en bra kväll innehållandes det mesta, tårar i ögonen pga lilleman, skratt och skrän, grevinnan och betjänten och tolvslaget. då var jonte inbakad i filt och en stor jacka mamma lånat av faster.
roligt var att du inte reagerade ett dugg över raketerna trotts att vi stod ute mitt ibland dom. du somnade så sött och var lugn som en filbunke. låter lovande,

nu ligger du i din vagga och försöker somna och mamma och pappa sitter på helspänn för vi testar julklappen vi fick (bebisövervakare) än så länge så går det ganska bra får se om det kan bli en rutin.........men det är nog lite tidigt att hoppas på du är ju bara en lite plutt än så länge.

nu ska mamma mysa med pappa för en gång skull......
over and out
pözz o kjam


RSS 2.0