han är sååååååå duktig

FÖRST VILL JAG BARA SÄGA ATT JAG REDIGERAT MIN MISS IGÅR..JAG SKREV ATT MIN MORBROR OCH 7 ANDRA MISTE LIVET...
DET VAR 8 OCH JAG HAR NU KORRIGERAT DETTA.
det var en jättebra och fin konsert. så många känslor kom över mig och det var jättejobbigt, men jobbigt på ett bra sätt för de som arrangerade det hela hade gjort ett toppen bra jobb. och för att inte tala om syskonen som stälde upp på alla olika sätt. en fin, minnesvärd och lyckad kväll..... och tack för de fina inläggen på min sida, de värmer jätteskönt...

nu till dagens bedrift..........JONATHAN VÄNDER PÅ SIG FRÅN MAGE TILL RYGG OCH DESSUTOM ÅT BÅDA HÅLL...... jepp jepp idag har han rullat åt båda hållen flera gånger... jag är såååå stolt..

sen mitt upp i all lädje höll jag på att elda upp vår lägenhet. hade lagt en av jontes bodys lite väl nära ljusen på bordet och så var det kört.. luktar illa gör det oxå här hemma, så fönstren står på vid gavel...inte så kul eftersom det är -3 grader ute.. brrrrrrrrrrrr...


10 år

nej bloggande är inte min starka sida som ni kanske märkt.

det händer mkt här hemma, man märker nya grejer med jonte varje dag. så himla kul att se honom utvecklas. sen jag sist skrev har vi hunnit med en massa. handbollsmatch (fick till och med pappa), besök hos nära och kära och mkt annat jag inte orkar rabbla upp här.

idag är det minneskonsert för min morbror och 8 andra personer som miste livet i en buss olycka för 10 år sedan. det egentliga datumet är 26/2 men eftersom det var torsdag på sprotlovet då olyckan inträffade så sker det idag. 
idag har jag, jonte, mormor, gammelmormor/morfar varit och tittat på robbans cup (döpt efter min morbror) och nu ikväll ska vi på konsert.
det är med blandade känslor jag åker dit. det är skitjobbigt men samtidigt en fin hänelse. som tur är så har jag mina båda killar med mig som stöttar mig.

nu ska jag göra mig i ordning och sen gå ut och kela en stund med killarna i mitt liv.

over and out

dessa måste man ha på sig om man är på handboll, fotbolls cup och konsert

efterkontroll



idag var jag på efterkontroll efter förlossningen.
jonte och jag tog en promenad upp till sjukhuset, skönt att gå!!! det var nästan vårväder ute. jonte sov som vanligt, han somnar så fort man stoppar ner honom i vagnen.
efterkontrollen gick bra men min barnmorska vill att jag ska komma tillbaka igen i början av mars eftersom jag fortfarande har ont i stygnen..............hmmmmmmmmm.....
det var skönt att få berätta hur jag känner efter förlossningen till en person som arbetar där. jag blir så arg, besviken och rent ut sagt förbannad när jag tänker på det. 
barnmorskan tyckte det var konstigt att jag blev hem skickad efter att hon skickat upp mig till förlossningen den 11/12, hon kan ju inget göra nu men det var som sagt skönt att få ur sig hur jag känner. hon skulle göra anteckningar i min journal, inga större anteckningar men det finns ändå där att se.

vi gick som sagt till sjukan och jag hade planerat att gå hem oxå men de där nedrans blåsorna på tårna kom tillbax så det fick bli buss hem.

jontes humör har ju inte varit det roligaste den senaste tiden och idag hade han en temp på 37,7 så lite högre än igår. men mellan det att han sover så är han gladare idag och ler och jollrar, inte bara skrik och gnäll.

nu har vi tvättstugan så jag måste ta hand om lilleman medans pappa går ner till tvätten.

over and out

katrinplommonpuré och händer

jepp, lilleman har varit hård i magen ett par dagar, så jag tänkte prova med katrinplommon, det funkar ju på vuxna. och gissa om det blev full pott. det var tydligen jättegott för lilleman smackade i sig varenda sked jag gav honom. tillsist vågade jag inte ge mer. men som sagt det var tydligen jättegott och så hade det den effekt jag hoppades på, så nu är lilleman bättre i magen.

förövrigt är de där två sakerna som är fästa vid kroppen himlans intressanta. speciellt den på vänster sida. man kan ligga och kolla på den hur länge som helst. ibland försvinner den men kommer tillbax igen. ibland hamnar den där högra i munnen och den är god att snutta på, dag som natt har jag märkt. mormor tror att vi kommer att få en liten kille som suger på tummen. men det ska jag göra allt för att undvika. lilleman har även märkt att man kan ta tag i saker med den där vänstra saken, och hålla kvar en eller två sekunder. om det är medvetet tror jag inte än men det är påväg att bli en medveten rörelse. idag tillexempel så fick han tag i mammas näsa när hon var tillräckligt nära. det mesta greppandet och sträckandet sker med vänster hand så vi tror att vi ev. har en kille som är vänster hänt här hemma. (bra inför framtidens idrottskarriär ;) vänserhänta handbollsspelare är eftertraktade...hihihihihihi)

idag tror jag att vår lille lejonhjärta har haft feber, jag tog i och för sig febern och den visade bara 37,1. han har sovit nästan hela dagen hos mig eller bredvid mig i soffan och så har han svettats som bara den. han är fortfarande lite grinig som han nu varit i 5-6 dagar så det kanske är nått skit i kroppen på honom.

nu ska jag gå in och kela med mina prinsar




over and out

skallebang

ja just det skallebang. nu har jag haft huvudvärk i 3 dagar. himla irriterande. som tur är så har jag en helt underbar sambo. vi har bestämt att lördagarna är hans dag att "ta hand om" jonte. idag sov jag ända till 12, det var behövligt eftersom lilleman har fått för sig att 06. 00 är en bra tid att vakna på och bli hyperaktiv och jätteglad på. jag är dock inte lika hyperaktiv och glad men men what to do.... bara att gilla läget. igår hämtade min kära sambo mer de kläder jag lagt undan under graviditeten. jag visste att det va en del men INTE så mkt som det visde sig vara. hur i hela h----te ska jag få plats med allt. hmmmmm funerar på att tillägna denna dag till att rensa i mina garderober... men först ska jag gå ut och pussa på mina killar.. over and out

en jäkel på rea

hej ja min mamma, alltså lejonhjärtas mormor säger alltid att jag är så duktig på att köpa mkt på rea och idag får jag nog ta och hålla med henne. idag har vi inhandlat matta till jontes rum(bilbanemotiv) en aktivitetsmatta, jättebra pedagogiska känn och klämm böcker för ingen peng alls. anledningen till detta var, att vi hade ett presentkort och att det som sagt var på rea och dessutom sista paret mattor. jag är himlans bra på det där....;) jag har alltid sagt att jag inte ska bli en sådan där mamma som bara pratar barn och allt vad det innebär, MEN till min förskräckelse så kom jag på mig själv att göra just det i lördags och igår(tisdag). usch vad jag tyckte illa om mig själv då. jag menar hur kul är det för de runt omkring som inte har barn att höra mitt pladder, i och för sig så pratade jag med en mamma om barn men som sagt det var fler på fikan (tisdag) som inte har barn och sååååååååååååå kul kan det ju inte vara. för er som läser detta av de barnlösa fikadeltagarna ber jag om ursäkt och lovar att jag i fortsättningen ska tänka mig för. idag har vi förutom att ha shopat varit på hörseltest, skulle ha gjort det för en månad sedan men det blev strul då så det fick göras idag i stället. teser går till så att man skickar ljudvågor in i örat och så ska trumhinnan skicka tillbaka vågor, dessutom ska barnet helst sova när tester genomförs. självklart så vaknar jonathan precis när sköterskan öppnar dörren och kallar in oss. efter två försök och en jonte som snuttar på nappen som stör vågorna slummrar han till och tester genomförs med godkänt resultat. skönt att veta att ens ungen hör ordentligt. på eftermiddagen var jag, jonte och mormor ute och knallade åbackarna. gissa om jag va trött och mör efter det...JAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!! nu sover mina båda prinsar, en i sin vagga (idag tog det bara 25 min att söva honom) och den andra på soffan i vardagsrummet. så jag passar på att uppdatera lite men nu ska jag glo på made in sweden.. over and out

min förlossningsresa

9-10/12
under dagen började det spänna mer och mer neråt mot bäckenet. vi anade att det inte kunde vara lång tid kvar. men inte då, det lugnade ner sig.

11/12
06.50 vände jag på mig i sängen och det var som någon hällde ut ett glas vatten mellan benen i sängen (vattenavgång). masken hade precis tagit av sig för att lägga sig, men det var bara att ta på sig kläderna igen och åka in till förlossningen för en rutinkotroll. läkaren som undersökte mig konstaterade att det fortfarande fanns hinnor så ingen vattenavgång. han förklarade det som att det kunde finnas ett mindre hål högre upp i magen där det sipprade vatten från men att det inte var förlossning på gång. så vi åkte hem igen.
15.30 väntar jag på att stefan ska skjutsa mig till barnmorskan för ett (förhoppningsvis)sista besök. när jag står och väntar på skjutsen kommer det än en gång en vattenflod i brallan. bara att byta kläder. jag berättar för barnmorskan om hur min dag sett ut och hon ser att det sipprar vatten på mig. hon ringer till förlossningen och berättar om mitt tillstånd och skickar upp mig till förlossningen IGEN. jag ringde och väckte masken och bad honom komma med väskor och allt vad som ska med. väl uppe på förlossningen undersöks jag av en ny läkare (kvinnlig), även denna gång konstateras det att det inte är vattenavgång, trotts vad min barnmorska sagt. så det var bara att åka hem IGEN.

12/12
natten till 12/12 hade jag värkar mellan 10-15 minuters intervaller i ca 2 timmar, jag ringde förlossningen men de sa att det inte var på gång och gav mig rådet att ta en panodil och lägga mig och sova. 10 till sjukan och kolla mitt blodtryck eftersom läkaren dagen innan tyckte att mitt blodtryck var lite för högt. hade lite små värka hela dagen men det mattades av framåt kvällen men kom igån framåt natten igen.

13/12
natten till 13 hade jag värkar från 30 mins mellanrum till 5 mins mellanrum, ringde förlossningen. de sa till mig att ta en panodil och lägga mig och sova. vaknade 10 på morgonen av värkar. hade värkar från och till underhela dagen. på kvällen var vi på julbord och då började värkarna komma tätare och tätare. efter julbordet var det fika hos mamma. då brände, sved, tryckte det på ordentligt. vid 12 tiden på natten gjorde det så ont att jag grät. jag ringde än en gång förlossningen, de sa till mig att ta panodol och gå och lägga mig. eftersom jag hade så ont så ringde jag mamma och undra vad jag skulle ta mig till. vi kom fram till att jag skulle åka upp till förlossningen ändå.
 
14/12
00.30skrevs vi in på förlossningen. jag öppen 3 cm, inga hinnor, långvarig vattenavgång.
vi fick sova ett par timmar för att jag skulle orka med en förlossning. jag fick panodil, sömntabeltter och morfinspruta eftersom värkarna var så starka. sov mellan 03-06.
09.40får jag smärtstimmulernade dropp för att sätta igång mig.  nästan omgående efter droppet känner jag att jag vill trycka. smärtlindring enbart syrgas/lustgas 50/50. jag vänder på mig i sängen från rygg till sida och tillbaka igen ett par gånger. jonathan får en elektråd fäst vid huvudet för att BM ska ha bättre koll på hans puls. jag står upp ett tag och hänger på en gåstol. då trycker det så dant att benen viker sig lite. tillbaka till sängen
12.47 starka krystkänslor när jag står på knä. jag vill bara trycka.
13.52 1 min mellan sammandragningarna.
runt 14 pressar jag ut jontes huvud en bit men när värken avtar och jag slappnar av åker huvudet in igen. kort efter det sjunker jontes puls från ca 160 till 60. BM säger nu till mig att jag måste krysta på nu oavsett om jag har värk eller ej för jonte mår inte så bra och måste ut. 14.34 föds jonathan, navelsträng 2 varv hårt runt halsen, han är matt och lite lila/blå till färgen, han och bärs ut till akutrumet efter att ha legat hos mig någon enstaka minut, barnläkare tillkallas.
ca 15.00 åkte masken och jonathan ner till neo avd-15 för att ha översikt över jonathan.
15.20-15.35 sys jag av läkare. jag fick någon form av bedövning men eftersom min BM inte nådde att sy mina två större bristningar så tillkallades läkare och bedövningen hade avtagit. jag kan lätt skita ut 14 ungar till bara jag slipper att sys igen för det var det överjävligaste jag varit med om.
17.20 skrivs vi över till BB.
18.40 kommer vi som en familj till BB


första bilden på vårt lejonhjärta ca 6 timmar gammal


stora grabben

jaha då va det ny vecka igen och igår blev lejonhjärta hela 7 veckor gammal...

helgen började tyvärr med en begravning i torsdags, pappas morbror begravdes. jonte var så duktig, när prästen pratade så låg han bara och lyssnade med stora ögon och när det spelades på orieln så blev ögonen ännu större. inte ett enda knyst gav han ifrån sig.

efter begravningen och fikat så gick vi två på stan så att pappa fick åka hem och sova, eftersom pappa jobbar natt hade han bara sovit ca 2 timmar innan begravningen. på kvällen var jag på handboll och denna gång fick jonte inte hänga med. när jag kom hem så såg pappa ut som en mindre vrak, vår lilla jonte hade skrikit heldlöst i 15 min.

fredag var  vi på bvc igen. nu väger lilleman 4390g. efter bvc var vi två på banken, sen gick vi till mormors jobb och hälsa på. gissa om det var några som gullade med lillen, och stolta mormor bara lyste av stolthet. sen var hela familjen och handlade på coop och ö&b, sen åkte vi hem till mormor och stefan. jag råkade bjuda in oss på middag på nått pinsamt sätt. men det blev en riktigt mysig kväll på åkerstigen.

lördag var hela familjen på 25-års fest. eftersom jag inte kunde dricka på min egen 25-års fest (samma dag vi fick reda på att vi väntade lilleman)så passade jag på nu. men det blev bara lite dricka för man vet ju inte hur man reagerar efter 9 månaders graviditet. det var himla trevligt och kul att träffa folk man inte sett sen i sommras och andra man inte sett på 2 år eller mer. det blev en ganska idig kväll då flertalet var småbarnsföräldrar och andra som drog vidare till krogen. det gjorde inte så mkt för vi hade nog inte orkat mer. fasen vad det tar på krafterna att ha en liten. kl 22-23 är man totalt däckad.

söndagen blev en städ dag här hemma, eller halvstäddag då vi märkte att dammsugarpåsarna var slut. men lite städat fick vi i alla fall.
på kvällen nattade jag jonte kl 20, han somnade runt 20.30 och sov sedan sött till ca 01. lyckad första kväll, får se hur det blir ikväll. för första gången på ca 2 månader kunde jag se hela söndagsfilmen utan att somna eller fixa med barn. konstigt kändes det men oxå lite lyxigt.

idag har jonte sovit i sin spjälsäng när han sovit på dagen. nu ligger han och snackar med mobilen som hänger över vaggan. himmla intressanta figurer.

nu ska jag fixa lite med maten för ikväll. spagetti och köttfärssås står på menyn.

over and out




RSS 2.0